Veel gestelde vragen

Extra informatie over bestellen etc.


Vragen over uw aan te leveren Portretfoto

Kan ik een foto van een professionele fotograaf gebruiken?

Absoluut. Maar ook het door de fotograaf gemaakte portret dient aan de voorwaarden beeld-upload van Metamorfoto te voldoen, wacht u dus eerst de acceptatie van de foto af. In verband met auteursrecht vragen wij u per mail naar de contactgegevens van de fotograaf. Wij moeten deze rechtshalve benaderen voor het gebruik van het beeld.

Hoe groot moet een digitale foto zijn?

Uw digitale foto kan geschikt zijn voor verwerking als deze minimaal 250 KB is. Let wel, het betreft dan wel een portret en geen opname waarbij het gezicht maar een klein onderdeel van de foto is. Maar, hoe groter de foto is of hoe zwaarder het bestand, hoe beter het resultaat. Het is dus verstandig uw digitale camera in te stellen op de hoogst mogelijke resolutie.

Hoe kan ik zien hoe groot mijn foto is op mijn computer?

U kunt zelf bekijken hoe groot uw foto is. Ga met uw muis op de foto staan en druk op de rechter muisknop. Bij “eigenschappen” kunt u zien hoe groot de foto is. Bij een Apple computer kiest u voor “toon info”. Hier ziet u hoe groot de foto is in kb’s of mb’s. 1 MB is 1000 KB.
Twijfelt u of uw foto geschikt is voor een goed resultaat? Neem dan altijd contact met ons op.

Wat is de maximale bestandsgrootte die ik kan uploaden?

U kunt een bestand uploaden van maximaal 5 MB.

Waarom is mijn foto te klein of kwalitatief niet hoogwaardig genoeg?

Dat kan om diverse redenen het geval zijn:
• Uw foto heeft te weinig dpi (dots per inch) voor een goed resultaat.
Uw fotocamera staat zo ingesteld dat deze foto’s maakt met een te lage resolutie of uw fotobewerkingsprogramma comprimeert de foto’s te zwaar bij het opslaan van het bestand.
Oplossing: Maak opnieuw een portretfoto en stel uw beeldinstellingen zo hoog mogelijk in en bewaar uw foto vanuit het bewerkingsprogramma als JPG of Jpeg met zo weinig mogelijk compressie.
• U kan de foto zelf hebben bewerkt of met een filter veranderd, waardoor het bestand te zwak is geworden.
Oplossing: Stuur zo mogelijk onbewerkte origineel.
• Het portret beslaat een te klein gedeelte van het totale foto-oppervlak. Het eigenhandig bijsnijden en opnieuw bewaren geeft geen verbetering.
Oplossing: Neem een foto met een genoeg close up portret.
• De schaduwpartijen in het portret zijn te zwaar of contrastrijk, of het beeld is overbelicht. Hierdoor is er geen goed resultaat mogelijk.
Oplossing: Kies een foto met de juiste belichting. Zie werkwijze en criteria

Levertijden en Verzending

Wat is de levertijd van een fotoafdruk?

4 werkdagen (levering tussen 8.30 en 18.00)

Wat is de levertijd van een canvas ?

6 werkdagen (levering tussen 8.30 en 18.00)

Wat is de levertijd van een kaartenset?

8 werkdagen (levering tussen 8.30 en 18.00)

Wat is de levertijd van een kinderlamp?

5 werkdagen (levering tussen 8.30 en 18.00)

Hoe worden mijn producten verzonden?

Producten worden geleverd via PostNL. De fotoafdrukken tot 20,3x30,5, canvas 20x30cm en de kaartenset gaan door de brievenbus. Grotere formaten en de kinderlamp worden aangeboden in een kartonnen doos aan uw deur.

Wat gebeurd er bij de levering als ik niet thuis ben?

Indien u niet thuis bent zal uw pakket de volgende dag opnieuw aangeboden worden. Mocht u opnieuw niet thuis zijn dan wordt u in de gelegenheid gesteld het pakketje op uw dichtsbijzijnde pakketophaalpunt.

Kan ik een bezorgmoment of tijd kiezen?

Helaas is er geen mogelijkheid om een bezorgmoment of - tijd te kiezen.

 

Informatie over producten en Nabestellen

Productspecificaties fotoposter

De fotoposters zijn afgedrukt op professioneel fotopapier. Dit gebeurd op Fuji Digital Professional DP ll Lustre (mat) papier. Het heeft een fijne oppervlaktestructuur en is daarom erg geschikt om in te lijsten achter niet-ontspiegeld glas. Weinig gevoelig voor vingerafdrukken, stof en krassen. Lustre wordt ook wel ‘zijdeglans’ of ‘mat’ genoemd. Dit papier is speciaal ontwikkeld voor digitale belichting met zeer hoge printkwaliteit.

Productspecificaties canvas

Het canvas bestaat uit 100% katoen en de frames zijn gemaakt van duurzaam hout en zijn tot 3 cm dik. Alle gebruikte materialen zijn milieuvriendelijk. We gebruiken de aller­nieuwste printtechnieken en werken vanuit onze hypermoderne productie­faciliteit. Onze inkten zijn UV-bestendig, hebben een enorm lange levensduur en verkleuren niet in de zon. Tijdens het verzendproces worden onze producten voorzien van een beschermende folie en vervolgens in een stevige kartonnen verzendverpakking verpakt.

Productspecificaties kaartenset

De kaartenset (148x105cm) wordt digitaal geprint op mat papier; 285 gram sulfaatkarton. De kaarten zijn enkelzijdig bedrukt en worden geleverd met bijpassende anveloppen.

Productspecificaties kinderlamp

De kinderlamp 23 x10x11cm(BXHXD) heeft een snoerlengt van 250 cm. Een praktische lamp voor boven de commode; het licht is makkelijk te verzachten door de kinderveilige lampenkap te draaien. De lamp dient officieel minimaal 550 mm boven een commode gehangen te worden.

Kan ik extra Metamorfoto-producten nabestellen?

We bewaren het digitale bestand 3 maanden voor u. Mocht u nog product(en) willen nabestellen dan kunt u contact met ons opnemen. U betaald dan alleen nog voor de productiekosten en niet meer voor de creatiekosten van uw Metamorfoto.

Betaling, Restitutie en Retournering

Hoe kan ik betalen?

U betaalt vooraf in de digitale betaalomgeving. Bij deze betaalmethode kun je direct tijdens het bestelproces de betaling afhandelen met je eigen bank. Je rekent af in je vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van je eigen bank.

Waarom kan ik niet achteraf betalen?

De verwerking van het aangeleverde portret kunt u zien als een moderne ambachtsvorm. De set van handelingen die gedaan moet worden om het gewenste Metamorfotobeeld te bereiken is steeds afwijkend. Deze tijdinvestering kan niet op ‘niet-tevreden-geld-terug’-basis gedaan worden. Het vertrouwen van de consument is gebaseerd op het zien van de product-close-ups, het lezen van onze informatie omtrent de producten en uw geaccepteerde portretbeeld.

Is restitutie mogelijk?

Restitutie is niet mogelijk. U komt wel in aanmerking voor vervanging indien het product beschadigd is tijdens de verzending of wegens een ontwerp- of fabrieksfout in de uitvoering. U kunt indien dit het geval is het product terugsturen, u moet dan wel de orderbevestiging bijsluiten. Stuurt u echter eerst een mail naar contact@metamorfoto.com om ons op de hoogte te stellen van het probleem. Wij nemen contact met u op.

Hoe kan ik retourneren?

Indien het product beschadigd is tijdens de verzending of wegens een ontwerp- of fabrieksfout in de uitvoering. U kunt indien dit het geval is het product terugsturen, u moet dan wel de orderbevestiging bijsluiten. Stuurt u echter eerst een mail naar contact@metamorfoto.com om ons op de hoogte te stellen van het probleem. U komt eventueel in aanmerking voor een vervanging.